Broşür Tasarımı

Broşür Tasarımı

BROŞÜR TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ

Tasarımıyla dikkat çekmeyi amaçlayan, marka veya ürün tanıtımı için kullanılan basılı malzemeye broşür denilmektedir.

Broşür kısa zamanda tüketilmesine rağmen tanıtım için en etkili tasarım ürünlerinden biridir. Kısa zamanda verilmek istenilen mesajı hedef kitleye ulaştırması bakımından broşür grafik tasarım ürünleri arasında farklı bir yere sahiptir.

Broşür çok çeşitli boyutlarda tasarlanabilir. Ancak çoğunlukla A4 (21cm x 29.7cm) ebadında tek veya iki kırımlı olarak hazırlanır. Bunun sebebi bu boyutun her gün evimize giren gazete veya dergiler aracılığı ile dağıtılması için ideal formlardan biri olmasıdır. Çoğunlukla A4 formatında hazırlanması bize başka boyutlarda tasarlayamayacağımız anlamına gelmez.

Broşür Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

* Broşürümüz katlanacaksa yüksek gramajlı kağıt seçmemeliyiz. Kalın gramaj fazla sayıda kırımlı işlerde şişmelere neden olur.

* Broşür için genellikle kuşe kâğıt seçimi doğru tercih olur. Özellikle mat kuşe baskı için doğru sonuçlar verecektir. Kuşe standart kâğıt boyutları

70*100,64*90,57*82 Gramajları: 80 g | 90 g | 115 g | 135 g | 170 g | 200 g | 250 g | 300 g | 350 g’ dır.

Tasarım yaparken bu ebat ve boyutları göz önünde bulundurunuz. Örnek bir iş için boyut hesaplanması aşağıdaki gibi yapılabilir.

Belirlemiş olduğumuz kâğıt ebadı, sağ, sol, alt ve üstten marj bıraktıktan sonra kalan yer bizim tasarımımız için kullanacağımız alan olacaktır.

* Hazırladığımız broşür kısa zamanda tükeneceğinden tüketicinin eline ulaştığı andan tüketiciye vermek istediğimiz ana konu ilk algılama noktasında ( ilk sayfanın sağ üst köşesinde) olmasına dikkat etmeliyiz. Ancak bu yolla broşürümüzün çöpe atılmasını önleyebiliriz. Kâğıdın dokusuna da değinecek olursak, dokulu, pütürlü bir yüzeye sahip kâğıt üzerine işimizi basarsak, işin fotoğraf, yazı, özellikle fotoğraf kısmında iyi sonuçlar elde edemeyebiliriz.

* Kâğıttaki kaplama (selafon vb.) gramajı arttıkça kırım izi derinleşecek ve kabaracaktır. Onun için lak veya vernik tercih edilmelidir.

Broşür Tasarımında Olması Gereken Bilgiler

* İşin tanımı yapılmalıdır.

* Firmanın kurumsal bilgileri bulunmalıdır (kurumun logosu veya amblemi, kurumsal fontları, kurumsal renkleri, adres bilgileri vs.). Hazırlanan broşür tasarımın kurumun kimliği ile uyumlu olmalıdır. Kurumun fontları ve renkleri aynen broşür tasarımında kullanılmalıdır.

Broşür Türleri

Föy: Broşürün bir sayfasıdır. Mücellit işleri gerektirmeyen sadece kesim gerektiren tek yapraklı broşürlerdir.

İnsert:Daha uzun süreli ( dayanma süresi haftalık, aylık vb. ) tüketilen, tirajı yüksek 4, 8, 16, 32, 64 sayfalı broşürlerdir. Örneğin marketlerin dağıttığı ürün broşürleri. Broşürler, bir hizmeti, bir ürünü, bir firmayı, sanatsal bir olayı, kültürel etkinlikleri tanıtabilir.

KULE WEB YAZILIM

CEBRAİL MAH.SİMSAR SK. AHMET BIYIKLI İŞ MERKEZİ KAT 2 NO:8

TEKLİF AL

Daha Detaylı Bilgi Almak İçin Formu Doldurunuz